Of je nu een woning wilt kopen of een hypotheek sluit, het is hierbij belangrijk dat je weet wat je doet en wat je rechten en plichten zijn. Als je het niet weet waarmee je bezig bent, kan je heel gemakkelijk benadeeld worden. Deze blog helpt je erachter te komen of je een hypotheekadviseur moet inschakelen, waar je gratis advies kunt krijgen of je het beter zelf voor mekaar kan krijgen. Neem het eerst even goed door voor je een besluit neemt.

Voordelen voor het inhuren van een financieel adviseur

1. Profiteer van hun ervaring

De financieel adviseurs werken de hele dag, elke dag met woning- en investeringsleningen, dus ze kennen het proces. Door hun jarenlange ervaring weten ze hoe ze de beste deal voor je kunnen vinden. Omdat ze weten waar ze op moeten letten, kunnen ze snel inzicht krijgen in jouw specifieke situatie en je helpen bij het vinden van de juiste hypotheek voor jouw situatie. Het is fijn om een expert in je hoek te hebben.

2. Deskundig advies en aanbevelingen

Financieel adviseurs zijn verplicht om in jouw belang te werken – niet in het belang van de bank of geldschieter. Goede makelaars zullen met je samenwerken om jouw doelen en jouw financiële situatie te begrijpen, om het beste product te bieden dat aan jouw behoeften en eisen voldoet.

3. Kost je minder tijd

Financieel adviseur zullen je helpen het proces te versnellen. Ze zijn zeer geschikt om zaken voor je snel af te handelen vanwege hun uitstekende werkrelaties en gevestigde reputaties. Over het algemeen zal het werken met een gerenommeerd financieel adviseur een paar dagen minder kosten voor het aanvraagproces in vergelijking met wanneer je het zelf zou doen.  

4. Hulp met alle papierwerk

De vereiste financiële documentatie wordt in een keer goed voor je gedaan. Door ervoor te zorgen dat je al je eenden op een rij hebt voordat je je hypotheek aanvraagt, zal het proces veel soepeler verlopen. Onvoldoende documentatie kan het goedkeuringsproces voor leningen vertragen of zelfs helemaal stopzetten, dus je moet weten wat je aan tafel moet brengen.

Er kan iets worden gemist dat ertoe kan leiden dat jouw lening later wordt geweigerd als het pre-goedkeuringsproces niet extreem goed gedocumenteerd is. Wees oplettend en gebruik de hulp van een ervaren professionele financieel adviseur.

5. Financieel adviseurs staan voor de lange termijn voor je klaar

Een van de cruciale eigenschappen van een geweldige financieel adviseur is hun vermogen om relaties op te bouwen. Hoewel het belangrijk is om relaties met banken en kredietverstrekkers op te bouwen en te onderhouden, zal je ook profiteren van een goede relatie met financieel adviseurs. Verwacht dat ze bij je zullen zijn als je een hypotheek afsluit en tot ver in de toekomst. Als de omstandigheden bijvoorbeeld veranderen en ze denken dat je ergens anders een betere deal kunt krijgen, laten ze je dat weten en helpen ze je om het voor elkaar te krijgen.

Voordelen als je het zelf doet?

Natuurlijk kan je jouw hypotheek aanvraag en het heel proces van een woning kopen alleen doorlopen. Maar het enige voordeel hierbij tegenover de honderden nadelen is dat je de financieel adviseur niet hoeft te betalen. Maar ga eens zelf na, hoe vaak je kantoren in en uit moet gaan, papier werk opnieuw moet doen omdat het niet goed is ingevuld. Het is veel om op te noemen. Voordat je dus kunt nadenken over het kopen van jouw droomhuis, moet je er zeker van zijn dat jouw financiën op orde zijn en dat je je verstandig en grondig hebt voorbereid voordat het hypotheekgoedkeuringsproces begint. Het inhuren van een financieel adviseur bespaart je veel geld, tijd en vooral stress. Een hypotheek aanvraag en het sluiten van een goede deal kan enorm stressend zijn als je absoluut niet weet waarmee je bezig bent. Gebruik de hulp die je dus kan vinden.